Africhting

Het africhten van paarden vereist veel deskundigheid, inlevingsvermogen en geduld. Lang niet iedereen kan dat of heeft daar de tijd voor. Wij hebben brede ervaring met allerlei soorten dressuurpaarden en springpaarden.

Het is zo knap dat zo een angstig paard van de ene op de andere week zo goed reageert. Ongelofelijk!

Onder het africhten hebben wij de volgende verdeling gemaakt.

longeercircel

Dit is eigenlijk onderverdeeld in de hoeveelheid werk wat er in het paard geinvesteerd moet worden om het beoogde resultaat te halen.


Wat is onze aanpak?

Samen komen wij een plan overeen. Hierin bespreken wij wat het doel is en wat de verwachte doorlooptijd is. Het is natuurlijk lastig om een goede indicatie af te geven, maar het is een goede leidraad.

Dan volgt een kennismaking met het paard. U brengt het paard naar onze trainingsstal en dan gaan wij rustig kennismaken met het paard. Het is natuurlijk allemaal spannend. In de trailer, een nieuwe plek en dan ineens iemand anders die de commando’s geeft. Hier nemen wij ongeveer een week de tijd voor. In zo een week krijgen wij al redelijk goed inzichtelijk of het plan nog goed is en waar nodig wat bijgesteld moet worden.

andalusian-training

Belangrijk om te weten is dat het paard bij ons op stal komt te staan om zo invloeden van buitenaf te minimaliseren. Twee kapiteins op hetzelfde schip werkt niet en zo ook bij het trainen van paarden. Daarnaast is het belangrijk om goed te voldoen aan het trainingsschema en stress door bijvoorbeeld transport zo laag mogelijk te houden.

Verder blijven wij over de voortgang van de training communiceren. Het is belangrijk om altijd te weten waar we staan op schema.

De huidige kosten kunt u zien op de tarieven pagina.